Det är i stort sett otänkbart för de flesta att leva utan minst en mobiltelefon. En del har flera stycken, med olika nummer och kontrakt. En mobil är nämligen så mycket mer än bara en telefon, utan kan användas för att göra det mesta man har behov av under dagens lopp. Skicka mejl, surfa på nätet, handla skor och chatta med mormor i Kiruna.

Eftersom mobilerna är så pass sofistikerade och väl utrustade så är det också viktigt att skydda dem. Ett bra skal, ordentliga hörlurar och annat som gör att telefonen håller längre och också fungerar bättre. Bland det allra senaste är ett mobilskal som märker om någon försöker avlyssna telefonen.

Tillbehör för varje tillfälle

De flesta ser till att skaffa sig ett mobilskal som passar in med den stil man har. Framför allt kvinnor är kända för att ha ett skal för varje dag, eller i alla fall ett par stycken så de kan byta när lusten faller på. Samsung Galaxy S7 skal från Bumpy ger mobilen en personlig touch. Den lyfts till en ny nivå och blir snyggaste mobilen i kvarteret. Inte för att detta är det viktigaste, men många tycker att mobilen är ett av de viktigaste tillbehören. Den representerar ens stil och personlighet, och därför är både skal och andra tillbehör så viktiga. Läs mer på http://www.bumpy.se.

Dels finns det olika färger på skalen, men de flesta har också ett speciellt mönster. Vare sig man tycker om tufft, elegant, gulligt eller personligt så finns det något för alla smaker. De kostar inte alls så mycket så man kan gärna skaffa sig några stycken att byta om med. Det är klart att detta inte är de fantastiska nya skalen som upptäcker om telefonen är avlyssnad, men de skyddar telefonen mot stötar och smuts.

Skydda både telefon och privatliv

Det blev stor uppståndelse när Eric Snowden läckte ut en stor mängd data och information som den amerikanska regeringen hade samlat in, bland annat genom att lyssna på vissa personers konversationer. Nu lever han i exil, men fortsätter sin kamp mot vad han menar är allt för påträngande och ett brott mot folks rätt till ett privatliv. En av de saker han arbetar på är ett speciellt mobilskal. Dagens Nyheter skriver här om Snowdens nya mobilskal som larmar om din mobil är avlyssnad.

Detta fantastiska mobilskal är fortfarande under utveckling, men tanken är verkligen intressant. Många har ifrågasatt de möjligheter och rättigheter som olika regeringsorgan egentligen har, för att inte tala om brottslingar av olika slag. Att skydda sig själv och sitt privatliv är därför en prioritet för många. Med ett liknande mobilskal kommer risken för avlyssning att minska dramatiskt, i princip kommer ens samtal att vara helt säkra.

De flesta personer har dock inte dessa problem eller bekymmer, utan satsar mer på att hålla mobilen i gott skick. För detta ändamål är marknaden full av  bra skal, väskor och fodral. En del skyddar både fram- och baksidan, men många väljer att bara ha ett skal som skyddar baksidan och sidorna. Vissa är hårda, medan andra är mjuka- allt efter vad man föredrar och hur man bär med sig telefonen. Det är ganska vanligt att ungdomar har den i byxfickan, även om den mest ligger i handen och används.

Mobiltelefonen är en fantastisk uppfinning som verkligen förändrat folks sätt att kommunicera och jobba. Det är en liten dator som bör tas om hand på bästa sätt, speciellt om man har en dyrare modell. Därför är det fullt av olika sorters tillbehör på marknaden, det ena bättre eller häftigare än det andra.