Dagens samhälle är helt klart elektroniskt och digitalt. Detta underlättar på många sätt och vis, samt har eliminerat en rad med skrymmande maskiner och hjälpmedel. Samtidigt så har det lett till ett visst beroende av energi, och framför allt då elektricitet. På tåg och flygplatser är det idag vanligt att se flera eluttag, eller laddare för mobiltelefoner. Till och med flygbussen som bara kör nån timme har ett uttag som en tjänst för passagerarna.

Detta beroende av el och att kunna ladda sina enheter har lett till ett nytt sätt att inreda. Du måste idag inkludera olika sorters uttag för att en familj eller arbetsplats ska kunna fungera. Eller i alla fall för att det ska gå smidigt till och så att risken för olyckor är minimal. För alternativet som många vänder sig till är förlängningssladdar till höger och vänster. Inte så smidigt och stor risk för att någon snubblar på sladdarna.

Bra alternativ för elförsörjning

I moderna hem så finns det många eluttag på väl valda ställen. För samtidigt som du behöver dem så är de inte en vacker inredningsdetalj. Istället vill du gärna att de göms undan eller i alla fall inte är så i ögon fallande. En smart inredare kan ge dig allt du behöver för att vara uppkopplade utan att du behöver se en massa sladdar som ligger och samlar damm. Det samma gäller på arbetsplatserna, där alla idag jobbar med en dator eller två. Smarta eluttag för konferensbord är alltid smidiga att ha.

För dels behöver du ha vägguttag, som ofta avgör var olika möbler eller skrivbordet ska placeras. I tillägg kan du alltså ha uttagen på själva möbeln. Det är verkligen praktiskt med uttag på ett bord eller var du än kan behöva det. Alla som sitter runt konferensbordet kan stoppa in sina enheter. Detta gör att du aldrig mer har problem med att batteriet dör eller att du måste stanna upp mitt i din presentation för att ladda något. Wattväktarna har lång erfarenhet på marknaden.

683-2

Det allra senaste inom heminredning

En riktigt bra uppfinning som många drar nytta av är pop up eluttag. När du inte använder dem försvinner de ner i bordet eller bänken. Men när det är dags att vispa grädde eller liknande så kommer de upp och du kan lugnt göra allt på rätt plats i köket. Istället för att flytta runt på alla dina saker och försöka komma åt uttagen som sitter på väggen så kan du sätta dessa uttag precis där du vanligtvis står och jobbar. Östgöta-Correspondenten rapporterar här om hur pop up eluttag kan vara superbra för den som renoverar hemma.

Detta är något som vuxit till sig med stormsteg. Allt fler lägger ner lite extra tid och omtanke på just matlagning. Det har blivit populärt att göra det tillsammans med kompisarna, att ta kurser och lära sig teknikerna från grunden. Därmed har också behovet av ett funktionellt kök ökat, med allt vad det innebär. Mixer, matberedare, visp, kaffebryggare, vattenkokare- listan över saker som drivs med el är ganska lång. Du behöver därför bra uttag på väl utvalda platser, gärna sådana som sedan försvinner och inte stör din snygga inredning. Pop up eluttag ligger på listan över årets mest populära produkter. Läs mer på den här sidan i PC För Alla.

Moderna hem och arbetsplatser

Nytänkande är alltid bra, det leder till praktiska uppfinningar som gör livet lättare. Idag talas det mycket om livskvalitet. Att ha tid för dig själv och din familj. Det är inte längre lyxigt eller fel att investera i en livsstil som ger dig mer möjlighet att utvecklas som människa. Du kanske behöver uppdatera ditt hem så att du har alla de bekvämligheter som ger dig denna extra tid. Saker som inte fanns för bara något årtionde sedan och som gör att du sparar både tid och energi.

Som ett exempel kan du bara tänka på dammsugaren. Detta är i och för sig inte en ny uppfinning, men något som verkligen visar hur praktiska detaljer kan göra livet enklare. En köksmaskin eller bakmaskin är andra saker som gör att du kan få allt du behöver, eller önskar dig, men utan att spendera allt för mycket tid och energi på det. Såvida detta inte är ditt intresse naturligtvis. Men de flesta tycker att det är skönt med lite hjälp. Istället för ett hembiträde har du dina köksmaskiner och andra hushållselektronik.

683-3

De rätta redskapen för utrustningen

För att allt detta ska fungera i praktiken måste du ha tillräckligt med eluttag. Ett par, tre stycken runt om på väggarna kommer inte att ge dig den elförsörjning som ett modernt kök eller hushåll kräver. Istället ska du se till att ha ett antal uttag uppe på bänken, samt på de fristående arbetsytorna också. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om hur det finns många platser där nytänkande eluttag är bra att ha.

Just pop up eluttag har blivit en riktig höjdare i moderna hem. Du slipper se dem när de inte används, men vid behov så har du en hel radda med uttag. Att baka en kaka kommer att gå på nolltid, likaså allt hackande och skärande inför middagen. En del har till och med uttag för mobilen eller plattan, så att du kan se på recepten rätt på skärmen. Nytänkande och smarta uppfinningar har verkligen förändrat sättet att leva och jobba på.

Elektronik på arbetsplatsen

Det är inte bara i hemmet eller köket som de flestas liv har förändrats. Även på arbetsplatserna så satsas det mycket på att alla ska vara effektiva. Men samtidigt så har de flesta arbetsgivare insett att det är ett direkt samband mellan trivsel på arbetsplatsen med produktivitet. En av de viktigare detaljerna i detta sammanhang är att ha bra utrustning. Saker som fungerar och som gör sitt jobb.

Bland annat så räcker det inte bara med att ha en dator idag. Det är något som alla anställda brukar få, antingen en laptop eller en som stannar kvar på kontoret. Ofta så får de båda två, så att de kan fortsätta med jobbet hemma eller när de är på resande fot. Dessa datorer måste ha tillräckligt med minne och vara snabba nog. I tillägg så har du skrivare och andra tillbehör som gör att datorerna kan utnyttjas maximalt.

Detta leder till ett behov av bra eluttag även på arbetsplatsen. En del har installerat laptopskåp där de kan laddas samtidigt som de är inlåsta. När du kommer till jobbet så är datorn redo med en gång. Eller som nämnts ovan så kan eluttag på skrivborden eller i konferensrummet vara precis vad som behövs. Det viktiga är ju hela tiden att du ska kunna använda de hjälpmedel som finns.