Runt om i landet arbetar många människor som säljare. Detta är inte så konstigt eftersom samhället till stor del är baserat på att vi säljer och köper produkter såväl som tjänster av varandra. Att arbeta som säljare är ett spännande yrke som utan att tveka kräver stor kunskap och skicklighet.

Att känna till sina rättigheter som säljare

127-6-ett-viktigt-ansvar-att-valja-ratt-tjanstebil-2

Att arbeta som säljare är ett utmanande yrke och dem som satsar på yrket har ofta gemensamt att de är intresserade av människor och trivs med att hitta vägar för att sälja utan att för den skull vara för pådrivande så att kunden inte vill handla.

Eftersom yrket kännetecknas av just utmaning är det ofta ett faktum att många arbetar på provision. Lönen består helt enkelt av en grundsumma och sedan bestäms övrig lön beroende på hur mycket man har sålt för. Självklart får man som säljare även semesterersättning och denna kan vara komplicerad att hålla reda på. Intresserad av att få veta mer – vilka regler som gäller för semesterersättning när du har månadslön kan du läsa på länken och detta är intressant läsning för alla som vill ha korrekt information.

Som säljare har du ofta behov av att köra till olika platser för att sälja in din produkt eller tjänst. För detta har du i de flesta fall en tjänstebil. Du har ett viktigt ansvar att välja rätt tjänstebil eftersom du kör den i jobbet och förmodligen mycket. Man kan se det ur ett miljöperspektiv såväl som att på ett smart sätt nyttja de förmåner som finns. Nyfiken på att få veta mer – här finns mer information om tjänstebil som förmån för den som kör i tjänsten. Detta är smart läsning för alla som använder tjänstebil i jobbet och vill ha ut mesta möjliga av det hela. Det är spännande att få en ny tjänstebil och du bör ta chansen att göra ett bra val.

Media skriver om tjänstebilar

I media skriver man med jämna mellanrum om just tjänstebilar. Detta då vi lever i ett samhälle där allt fler har tjänstebil för att ta sig till viktiga möten med kunder och andra medarbetare på företaget. I Ny Teknik kan du nu läsa om varför det är viktigt att företagen tar ansvar för valet av tjänstebil och detta är intressant läsning för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet. Det finns många viktiga aspekter vad gäller just detta och man bör alltid läsa på om detta i förväg.

I den här artikeln i Dagens Industri kan du läsa om de främsta anledningarna till att välja en elbil som tjänstebil och detta är kul läsning för den som är intresserad av att göra miljövänliga val på riktigt. Tjänstebilar kan bli onödigt dyra om man inte ser upp. Läs mer om detta på den här sidan i Expressen och se om det finns något annorlunda du kan göra inför ditt nästa val.

Hur ska du då tänka när du väljer din tjänstebil? Detta är en fråga som många ställer sig och det är ett viktigt ansvar att välja rätt tjänstebil så detta är inte så konstigt. Det finns dock ett par saker du kan göra för att välja rätt för just dig.

Tänk på detta när du väljer tjänstebil

  • Som med det mesta i livet gäller det att ha koll på ekonomin när du väljer tjänstebil. Ofta är det en personalförmån som gör att du måste ta hänsyn till vad företaget bjuder på och inte men det är i slutändan även din egen ekonomi som avgör om du har råd med en viss bil eller inte. Gör därför upp en budget för kostnaden det innebär för dig att ha en tjänstebil. Ta in alla kostnader och hjälp med ekonomin du har i beräkningen. Be någon som är kunnig inom området om hjälp om du behöver det. Alternativt kan du läsa dig till hur du bäst gör själv. Det är ett viktigt ansvar att välja rätt tjänstebil så det gäller att få budgeten rätt från början.
  • Fråga kollegor och vänner om de har några tips på bra tjänstebilar och hur man bör tänka när man ska välja tjänstebil. Det är säkerligen så att människor du känner vid något tillfälle haft tjänstebil och att höra om deras tips kan få dig att välja rätt för just dig. Se bara till att höra med någon du verkligen har förtroende för så att du kan förlita dig på att du gör ett bra val. Du vill ju inte råka ut för en situation där rekommendationerna du fått inte överensstämmer med marknaden.
  • Kolla upp alla tjänstebilar och företag som levererar dem ordentligt innan du bestämmer dig för att satsa på en viss bil. Då vet du exakt vad tidigare kunder och förare tyckt om bilen och företaget som levererar den. Se bara till att läsa på flera olika sajter så att du kan ta ett välgrundat beslut. Detta är väl värt att lägga lite tid på så att du kan spara tid och pengar i längden på att göra ett bra val.
  • Fråga allt du undrar över redan innan du skriver på ett avtal. Du förtjänar att få tydliga svar och får du inte det bör du överväga att istället vända dig någon annanstans. Det finns ingen anledning att ingå ett avtal med en tveksam leverantör om du inte behöver det. Samla gärna dina frågor i en tydlig lista som du skickar till företaget. Självklart kan du också ringa in och ställa frågorna direkt. Detta ger dig trots allt möjlighet att ställa följdfrågor om du behöver det.
  • Läs till sist villkoren för din investering innan du skriver på. Då vet du exakt vad som gäller om något problem skulle ske eller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med något. Även här gäller att du bör ställa frågor om något uppkommer. Det är aldrig för sent att ändra sig eller be om en justering om något inte är som du förväntat dig. Du kan alltid be någon du har förtroende för om att läsa igenom villkoren tillsammans med dig. Två par ögon är oftast bättre än ett par när det kommer till riktigt viktiga texter.

Ett viktigt ansvar att välja rätt tjänstebil

127-6-ett-viktigt-ansvar-att-valja-ratt-tjanstebil-3

Det är ett viktigt ansvar att välja rätt tjänstebil och oavsett om det är första gången eller om du gjort det många gånger förut så är det aldrig för sent att läsa på om ämnet för att göra ett bra val. Genom att göra detta kan du få mycket information som kan vara avgörande för att du ska bli nöjd. Att bilar påverkar såväl miljön som människors hälsa gör att ansvaret är större än någonsin förut.

Den som väljer en riktigt bra tjänstebil kommer inte bara att bli väldigt glad av att köra den utan även bidra till ett bättre liv för sig själv och dem runt omkring en. Du kommer dessutom att få en extra skjuts när det kommer till att göra ett riktigt bra jobb. När du har en bra bil som tar dig dit du ska och dessutom fina villkor för bilen så blir du helt enkelt inspirerad till att satsa stenhårt på att lyckas i ditt arbete.