Vem hade kunnat tänka sig att gamla hederliga stödstrumpor skulle bli så populära? Folk i alla åldrar, både män och kvinnor, har äntligen insett vilken fantastisk uppfinning detta är. Nu för tiden är det nästan vanligare att ha på sig ett par masserande strumpor än att vara utan. I alla fall inom vissa yrkesgrupper.

Sjuksköterskor och flygvärdinnor har länge dragit nytta av stödstrumpornas goda egenskaper. Båda grupper står mycket under dagens lopp, med liten chans till att sitta ner och återhämta sig. Men även det motsatta kan vara jobbigt, när du sitter stilla i långa perioder. Benen svullnar upp och du känner dig trött.

Hur stödstrumporna fungerar

Hela tiden så pumpas det flera liter blod genom hela kroppen. Det för med sig syre och forslar bort slaggprodukter från de olika delarna. Detta är en viktig funktion, som lätt kan komma ur balans. När du sitter eller står allt för mycket så hindras blodet från att cirkulera. Detta kan göra dina ben svullna, och i värsta fall så kan en blodpropp bildas. Om den börjar röra på sig så riskerar du faktiskt livet. Benen och dess hälsa är alltså mycket viktiga. Webshopen https://www.rsprodukter.se/ säljer stödstrumpor för män och kvinnor till billiga priser.

Stödstrumporna masserar benet och trycker på alla de rätta ställena. Detta stimulerar blodcirkulation så att det kompenserar att du står eller sitter allt för mycket. Det bästa är naturligtvis att behandla benen bättre. Om du har stillasittande arbete bör du resa dig upp varje kvart och gå runt lite grand. Ta regelbundna pauser och sätt dig ner, gärna med benen upplyfta, om du står mycket.

Men som alla vet så är det inte alltid möjligt att göra det bästa för benen. En kock på en fin middag kan inte bara gå och sätta sig. Under en längre flygning måste du kanske sitta där i stolen, speciellt om du somnar. Då kan ett par stödstrumpor vara den näst bästa lösningen. Framför allt så kommer det att skydda dig mot allvarligare problem och sjukdomar. Kompressionsstrumpor hjälper dig med onda benhinnor så att du kan må bättre.

Strumpor för alla sorter

Nu för tiden så finns det flera roliga varianter av dessa hälsosamma strumpor. Dels kan du få eleganta, tidlösa modeller som passar till kjol eller kostym. Många affärsmän har på sig ett par stödstrumpor, det gör det lättare för dem att koncentrera sig på jobbet när benen mår bra. Men det finns också färgglada varianter för den som vill sprida lite glädje i sitt liv. Det vill säga dagens stödstrumpor är attraktiva för alla sorter. Det måste inte vara tråkigt att må bra. Ny Teknik skriver här om smart teknik bakom kompressionsstrumpor.

Många atleter har börjat använda stödstrumpor under träningen. Framför allt vid löpning, men de kan vara bra även för andra sporter eller moment. De ger ett speciellt stöd till muskeln, och tillåter blodet att flyta fritt i alla vener. Låt strumpan sitta kvar ett tag efteråt, den måste inte tas av med en gång. Du kommer att märka hur det blir lättare att återhämta sig efter träningen, vilket ju alltid är positivt.

346-6-2

Moderna strumpor som sitter bra

Det gäller att mäta din fot innan du väljer stödstrumpor. De ska sitta exakt, utan att vara antingen för tajta eller lösa. Om du är van vid att ha stödstrumpor brukar de rekommendera en något tajtare storlek när du är ute och reser. Allt för att benen ska få den massage och stöd som de så väl behöver. Det är viktigt att välja rätt kompressionsstrumpor för bästa resultat. Läs mer i den här artikeln från Metro.

En del tycker det är skönt med en stödstrumpa utan fot. Det ger mer möjlighet för benet att andas och det blir inte lika varmt. Sedan finns det olika material. Ull, nylon och bomull hör till de vanligaste, men du kan också få dem i mikrofiber. Precis som med vanliga strumpor så har alla sin egen favorit. Omständigheterna kan också spela en viss roll, liksom årstiden.

Viktigt med gott stöd

Det viktiga är alltså att strumpan sitter ordentligt. Du kommer att känna stor skillnad de dagar du använder stödstrumporna. Vissa personer har inte stillasittande arbete eller står och går för mycket. De får svullna, ömma ben ändå. En del har åderbråck som påverkar dem eller andra genetiska orsaker. Många gravida upplever svårigheter med benen, speciellt mot graviditetens sista veckor. Alla dessa kan bli hjälpta av ett par stödstrumpor.

När du väl börjar använda dem kommer du att undra varför du väntat så länge. Flygresan kan vara hur lång som helst, dina ben svullnar inte upp. Detta ger dig både komfort och vissheten om att du inte riskerar en blodpropp. Jobbet som kock eller vid rullbandet blir lättare att handskas med. Istället för att tänka på hur dåligt du mår kan du koncentrera dig på annat. Till och med ett tråkigt jobb känns inte så tungt om du i alla fall slipper värken i benen.

Aldrig utan strumpor

Oavsett vilken modell och material du väljer så kommer du aldrig att ångra den dag du skaffade stödstrumpor. De masserar och trycker på alla de rätta ställena. Nästan som att ha en privat massör som tar hand om dig hela dagen. Det är alltid viktigt att värna om din kropp. Att satsa på dig själv och din hälsa. Och när det är så enkelt som att köpa ett par snygga stödstrumpor så finns det ingen anledning att dröja.