Rising Bread

Det finns många nya trender runt mat och olika dieter idag. Inte bara dieter för att gå ner i vikt utan för att må bättre. Allt fler väljer att äta mer grönt, nötter och frön. För att inte tala om alla nya ingredienser som idag är självklara i de flesta hushåll. Kryddor och andra intressanta saker som kommer från både när och fjärran. Nya tekniker ger inspirerande rätter och ett helt nytt sätt att njuta av mat.

Ibland kan det kännas svårt att prova på något nytt. Det låter lite konstigt och du är inte helt säker på att du kommer att tycka om det. Men tänk bara hur det var för några årtionden sedan. Ingen vuxen kunde tänka sig att äta pasta, det var ju barnmat. Idag är pasta lika vanligt som potatis nästan och alla experimenterar med olika såser och smaker. Det samma gäller sådant som är nytt idag. Du kanske inte är så känd med det, men desto större anledning att prova på.

Nya produkter från hampan

Traditionellt så har hampan använts till att göra rep. Idag är den dock mest känd för sina helande egenskaper och har blivit en allt vanligare del av svenska köket. Den kommer bäst till sin rätt när du intar den rå. Som medicin är det oljan som gäller, vilken kan intas genom munnen eller direkt på huden. På Grongava.se hittar du hampa te som är underbart gott att dricka.

Många tycker också om att äta fröna som de är. de strör dem ovanpå muslin eller blandar in den i en god smoothie. De kan också med fördel användas i matlagningen, speciellt om du lägger i dem efter den egentliga koktiden. Som mycket annat så bevaras nyttigheterna bäst om de inte kokas allt för mycket. Klicka här för allt du behöver veta om hemp protein och dess användningsområden.

Nyttan av hampa

Vad är då hampa bra för? Listan kan bli lång och alla har sina egna anledningar till att använda den. Men en av de stora fördelarna är att hampa innehåller en hel del protein. Med bara några få matskedar kan du få i dig mycket mer än med en hel måltid. I tillägg så är den rik på antioxidanter. Vid det här laget vet alla att det är en av de grundläggande sakerna för en god hälsa.

Omega 3 och 6 i en väl balanserad kombination är en annan av hampans många fördelar. För att inte glömma alla andra vitaminer och mineraler som du finner i denna till synes oansenliga lilla växt. På den här sidan hittar du oskalade hampafrön att använda för att optimera din hälsa.

För den som vill leva sunt är hampfrön definitivt något att undersöka lite närmare. Ofta är det ju en kombination av olika ämnen som ger dig den allra bästa kosten. Men vissa basvaror måste finnas med, de är som byggstenar för en sund kropp. De allra flesta ha inte tid eller ork att inte utnyttja alla dessa källor till protein och olika andra ämnen. Du måste se till att hålla dig i form för att orka med vardagen.

216-6-2-sunt-liv-bra-mat-tillskott

Drick mer varje dag

Nu för tiden ser du juice barer lite varstans. Det är inne att dricka färskt pressade juicer och smoothies. Tack vare det stora utbudet har det blivit lättare att leva hälsosamt. Det var på tiden tycker en del, att de nyttiga produkterna har fått större plats i samhället. Inte är det dyrt heller, det handlar om sådant som alla kan ha råd med. Aftonbladet rapporterar i den här artikeln om hur du kan använda hampaprotein i härliga juicer.

Just denna trend har verkligen fått fart. Att blanda in nyttiga frön eller nötter i en fruktdrink. Eller kanske göra den med färska grönsaker istället för att få ännu fler vitaminer i ett enda glas. Havregryn, hampfrön, hasselnötter, vetegroddar- du kan peta ner det mesta i din energidryck. Du lägger ner lite extra av den smak du helst vill ha, vare sig det är jordgubbar, melon eller morötter. Sedan spär du ut med lite annat, det behövs inte så mycket för att nyttan av drycken ska höjas avsevärt.

Nya tekniker med gamla ingredienser

Att baka är något människan gjort i flera tusentals år. Men hela tiden så kommer de upp med nya tekniker, och ibland även ingredienser. Men även med gamla kända ingredienser kan du göra något riktigt speciellt med nya tekniker. Samt en och annan tillsats. I den här artikeln från Svenska Dagbladet kan du läsa om hur du kan baka med hampaprotein.

Om du kan grunderna i olika aktiviteter så är det lättare att lära sig nya tekniker. Det behövs inte så mycket för att ett bröd, till exempel, ska bli nytt och spännande. För att inte tala om alla de olika frön och andra saker du kan lägga uppepå för att dels få i dig nyttiga saker men också förändra smaken. Ta dig gärna tid att läsa lite nya recept och tekniker. Många har funnit att de hinner med att baka bröd i alla fall någon gång i veckan.

216-6-3

Använd mer hampa

Det kanske är dags därför att prova på det lilla hampfröet. Ge det en chans att visa vad det klarar av. Du kommer ganska snart att känna av en skillnad, med mer energi och en bättre fungerande kropp. Det gäller att hitta balansen i livet. Mindre stress och sundare mat kan vara första steget till att må riktigt bra. Lägg sedan till daglig motion för både kropp och sinne.

De flesta har dock behov av lite extra tillskott av något slag. Det räcker inte bara med att äta balanserat, för många sliter med olika åkommor och problem. Då kan hampfrön vara något att ta till, tillsammans med andra saker som alla riktar sig mot ett specifikt område. Du behöver en hel del vitaminer och mineraler, men det gäller att hitta balansen mellan de olika ämnena. Det kan ta lite tid innan du känner att du hittat fram till din form. Men när du gör det så inser du hur värdefullt det var att ta denna extra ansträngning.